در این مقاله سعی داریم که موضوع مهمی را که در مورد تشخیص کارشناس رسمی دادگستری میباشد را مورد بررسی قرار دهیم.
با پیشرفت تکنولوژی و استفاده روزافزون افراد از اینترنت و خدمات تحت وب، به همان نسبت افراد سودجو هم روش های جدیدتری را جهت سوء استفاده بکار می گیرند.
چطور بفهمیم که یک فرد، کارشناس رسمی دادگستری می باشد؟
در مقاله کارشناس رسمی دادگستری در مورد این که کارشناس رسمی دادگستری کیست و چگونه می توان در رشته تخصصی خود پروانه کسب نمود به تفصیل بحث شد. همانطور که بیان شد، دو مرجع تحت نظام قضائی کشور صلاحیت اعطای پروانه کارشناس رسمی دادگستری دارند. 1- مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه (یا به اختصارمرکز) 2- کانون کارشناسان رسمی دادگستری (یا به اختصارکانون)
در هر یک از این مراجع صدور پروانه، پس از طی مراحل آزمون، مصاحبه، تحقیقات و … در صورتی که متقاضی تمامی مراحل را با موفقیت سپری کند موفق به اخذ پروانه کارشناسی خواهد شد. پس از مراسم تحلیف (ادای سوگندنامه کارشناسی و اعطای پروانه و دفترچه کارشناسی) نام کارشناس در سامانه مرکز (یا کانون) و همچنین سامانه عدلیران ثبت خواهد شد.
حال چطور می توان تشخیص داد فردی که مدعی می باشد که یک کارشناس رسمی دادگستری هست، واقعاً کارشناس رسمی هست یا خیر؟!
ابتدا باید از ایشان نام و نام خانوادگی و مرجع صدور پروانه پرسیده شود (کانون یا مرکز) سپس با مراجعه به وبسایت هر کدام می توان صحت و سقم و صلاحیت ها و همچنین مدت زمان اعتبار پروانه ایشان رو مورد بررسی قرار داد.
بررسی اطلاعات کارشناسان رسمی مرکز:
بدین منظور جهت بررسی اصالت و صحت پروانه کارشناسان مرکز به وبسایت https://www.23055.ir/ مراجعه نموده، بر روی گزینه جستجوی کارشناس رسمی دادگستری کلیک نموده تا صفحه جدیدی باز شود.
در این صفحه می توان هر فیلدی را که اطلاعاتش در دسترس هست پر نمود. بعنوان مثال، بنده حسن گزمه کارشناس رسمی رشته امور ثبتی و نقشه برداری می باشم. با پر کردن فیلد نام، نام خانوادگی و رشته بسادگی اطلاعات کارشناس در اختیار قرار می گیرد.
در این عکس شماره پروانه، تاریخ اعتبار و سایر اطلاعات تماس رو ملاحظه می فرمائید. اگر بر روی گزینه وضعیت: فعال کلیک نمائید، در صفحه بعد می توانید صلاحیت های کارشناس را نیز ملاحظه بفرمائید.
بررسی اطلاعات کارشناسان رسمی کانون:
در صورتیکه کارشناس محترم، پروانه کارشناسی را از کانون کارشناسان رسمی داگستری دریافت نموده باشد، بایستی به آدرس وبسایت http://www.hcioe.org/v2/ مراجعه نمود. در نوار سمت راست وبسایت، بخش لینکهای مرتبط می توان به استانی که کارشناس از آنجا پروانه دریافت نموده است مراجعه نمود. بعنوان مثال استان تهران. به صفحه جدیدی تحت آدرس https://www.karshenasan.ir/ انتقال خواهید یافت. در این صفحه بخشی با عنوان جستجوی کارشناس (جستجوی پیشرفته) ملاحظه خواهید کرد.
در صفحه جدید با اطلاعاتی که در دسترس دارید می توان صحت و سقم پروانه و اطلاعات کارشناس را بررسی نمود.
با تمام این اوصاف، می توان وجود یا عدم وجود و همچنین مدت زمان اعتبار یک کارشناس رسمی را از وبسایت عدلیران https://www.adliran.ir/ استعلام نمود. در نوار سمت راست وبسایت، بخش “استعلام قضائی” و بر روی گزینه استعلام وضعیت کارشناس کلیک نموده تا صفحه جدیدی باز شود. در این وبسایت، استعلام وضعیت و اعتبار کارشناسان، صرفاً از طریق کد ملی کارشناس رسمی میسر می باشد.